raino2.png

Historia

RAINO UTVECKLADE miniatyrmåleri på naglar i San Francisco i början av 80-taletHan var därefter verksam med utställningar i USA, Mexico och Guatemala med eget bord på Hyatt Regency lyxhotell i Acapulco.

1985 uppmärksammades konstarten av Efva Attling och Maria-Pia Boëthius via ett populärt TV-program- Levande livetDekorationer på naglar har idag blivit ett vanligt inslag hos de flesta nagelteknologer. Rainos Diplom.

RAINO ÄR REPRESENTERAD I EN BOK om
Nagelkonstens historia skriven av Suzanne E. Shapiro. 
The Story of the Modern Manicur.
Raino erbjuder idag Miniatyrer, ÄKTA diamanter och seminarium för skolor med Stylistinriktning. 


1996 VAR ÅRET DÅ INES UUSMANN- dåvarande kommunikationsminister upplevde att Internet var en tillfällig fluga. Raino beställde då ett primitivt Internetkonto hos webbhotellet Algonet på Gamla Brogatan- lärde sig själv programmera och erbjöd Aftonbladet tjänsten att skapa en Webbtidning. Då blev svaret "Hur skall vi tjäna pengar om vi ger bort tidningen gratis?"

RUNSTENAR HADE INTE HUGGITS PÅ 1000 ÅR
förrän 1986 då Raino blev den "siste" runristaren- ristade en då en första sten med inskriptionen "Framtiden har redan hänt" och planterade den utanför Bohus fästning i Kungälv.

Följande mediadrev resulterade i att ett reklambolag vid namn Pyramid beställde två st. 2 meter höga runstenar åt Ericssons Bluetooth kontor i Lund. Harald Blåtand fick låna sitt namn till den nya tekniken. Originalet står på Jylland.
Stenarna skulle föreställa Jesus med gloria hållande en mobil i ena handen och en dator i den andra tillbedjande högre makter. 

Carl XVI Gustaf blev  informerad om tilltaget på kronans mark och svarade med den Äran.